aku cerita, hangpa baca naaa...hehe.. satu lagi, Terima kasih daun keladi sebab rajin singgah sini...sayang hangpa sumaaa...hihhi

Wednesday, June 20, 2012

realiti

betul la apa kawan gua yang tinggal di berek polis tu cakap. Apa yang gua belajar, takkan sama dengan apa yang gua kena test. Apa yang gua kena hadap tu lah namanya realiti. Apa-apa yang berlaku dalam hidup ni gua takleh expect benda tu akan jadi macam yang gua plan. Bila gua gagal, gua sedih. Betul. Gua betul-betul sedih. Tapi ini lah kehidupan gua, gua kena usaha lagi la sebab kejayaan takkan datang bergolek kecuali kalau ada kabel. opsss..err


mata bengkak, hidung merah, tisu abis


pesanan gua kepada yang gagal juga tadi, jangan putus asa lah. Gagal tu normal. Kita bukan hebat sangat pun kan kannn (sekadar nak sedapkan hati) .. Minggu depan dah last bulan 6. Maksudnya, gaji juga akan masuk dan kita akan massyukk...eh? haha


watlek saja semua. Ini semua duniawi. chills ;')  

sekadar renungan bersama. Untuk gua juga ni.. ;)

 Firman Allah SWT :
وَمَا مِن دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا
"......dan tiada satu pun makhluk bergerak di bumi melainkan dijamin Allah rezekinya" (Surah Hud, ayat 6).
gua bersyukur sebab gua ada kehidupan yang lebih baik dari mereka. Alhamdulillah
                                         


2 comments:

syafiqakarim said...

lek doh yana
aku paham,
since kita ni sewarga selangor.
nanti kita jumpa merendek okayyy?


mihmih ^^

Ruzzezanie said...

errr, sila berterima kasih pada si gagal. sebab kalau tanpa gagal, lu takan yakin diri nak ketemu jaya. serius gua cakap. *mohon fahamkan*

* kejayaan kita hari ini adalah keberanian kita pada masa lalu. walau salah pilihan, tapi kita berani mengorak langkah baru kehadapan.

** panjang lak komen gua kan? mohon jgn stress.kihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...