aku cerita, hangpa baca naaa...hehe.. satu lagi, Terima kasih daun keladi sebab rajin singgah sini...sayang hangpa sumaaa...hihhi

Sunday, April 29, 2012

nasik minyak ganteng-ganteng

hari ni kat area rumah gua ni ada orang kawin. Gua dah lama tau, yelaa mana pulak taktau. dari kelmarin lagi mak gua dah berpusu-pusu pegi rumah orang tu. katanya nak *motong bawang. biasala orang-orang veteran ni kan, mesti rasa rugi kalau tak pergi motong bawang sama-sama kan kann.. 

*motong bawang adalah kata ganti nama halus kepada berborak - paling tepat ngumpat =;=

masa sekolah menengah dulu, gua pemain kompang kat area rumah gua ni. ada kumpulan dia. kami main dekat-dekat sini je..area selangor.  tapi bila dah dewasa sikit ni, mulalah ada kemaluan pastu dah tanak join team kompang tu. =;= 
so, dengan tak sengaja dah tentu-tentu la gua akan selalu pegi umah orang kawin kalau kena main kompang masa tu kan.

tapi....hari ni...terdetik pulak gua nak pegi sebab gua pun nanti nak kawin jugak .dem,berangan lagikk    Cute Icon & Emoticon

gua tengok kakak gua. Dia demam. yeke? semalam ok je? gua dah tahu, dia mesti tanak pegi.

paling gua meluat, kawan se-area rumah gua ni yang sama baya dengan gua pun tanak pegi. lu malu-malu lu la lapar. tension je gua. tahun ni dah berapa kali ada orang kawin kat area rumah gua ni. tapi gua tak pegi. gua ni shy shy jugak kan? wadehel .gua dah lama tak makan nasik minyak kau tahu tak. grr

mak gua ajak gua pergi ikut dia. pergi makan je katanya. Gua bukan tanak, tapi gua dah penah kena sekalik tuh..dia bawak gua, tapi dia pergi sembang-sembang pastu tinggalkan gua sorang-sorang makan nasik. demmit
pastilah gua malu disebabkan gua sorang je forever alone pastu orang lain datang dengan anak-anak ngan laki/bini masing-masing =;=


ohsem gila rupa dia. nyumnyum

haha. gua jumpa nasik ni kat blog akak ni (klik sini) 
siap resepi sekali tu..wahaha..gua nak pegi try buat la. pastu takyah pegi umah orang kawin lagi. haha!
dem dem..gua nak pegi, sapa nak teman gua pegi makan kenduri ni? dem demCute Icon & Emoticon




6 comments:

kura said...

jgn nk shy shy sgt la wooo. hahha

syafiqakarim said...

aku nampak forever alone je.
lain lain tak.

Yana Yoenas said...

kura - hahaha...teman gua makan kenduri jom.hahha

Yana Yoenas said...

syafiqakarim - dem dem dem dem dem

syakey said...

lama x g makan knuri. wuuuu

mencari pelangi said...

waaa sedap nyaa :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...