aku cerita, hangpa baca naaa...hehe.. satu lagi, Terima kasih daun keladi sebab rajin singgah sini...sayang hangpa sumaaa...hihhi

Wednesday, April 18, 2012

butang 'send'

Gadis tertunduk lesu. Hari ini baginya bukanlah hari yang membosankan, malah sangat menyeronokkan. Kerjaya gadis sebagai kuli tak memerlukan beliau kerja kuat. kerja bila ada kerja dan kerja bila disuruh kerja. Terkadang gadis merasa dirinya seperti bos besar kerana bos besar pun tidak tidur di tempat kerja. Yaa.. gadis tertidur di tempat kerja.
Jam duabelas suku tengahari gadis masih sibuk. sibuk ber-SMS dengan Peah. Gadis juga, banyak pengalaman. Pernah bekerja di hospital tanjung rambutan. pernah merakam detik bahagia seorang pesakit mental yang menyanyi kegirangan. Banyak yang di-diskusikan.
Gadis pandang nokia kesayangannya lagi. Mesej juga. Namun bukan dari peah. Tetapi dari Dora. Pertanyaan. Gadis benci pertanyaan. Lagi-lagi memang gadis sudah tahu bagaimana sikap Dora.

"kau sayang ex kau lagi?"


Gadis terdiam. tak sangka dan tertanya kenapa tiba-tiba diajukan soalan %$^^#$%^ ini. Gadis pantas menaip. Malas mahu bersoal yang remeh.


"kau sayang *osman lagi? maksud aku ex kau"
*
**
send
**
*
tiga minit kemudian.


"opkos aku sayang, bertahun aku dengan dia. even dia taklah baik sangat. tapi sekurang-kurangnya aku tahu perangai dia. nape? kau tu?"


Gadis tarik nafas. dalam.. 








sejenak berfikir lalu..


''tahu pun..aku takleh nafi, perasaan sayang tu kat dia still ada. Tapi mungkin tak sehebat dulu. Aku tak pernah curang, tak pernah buat something yg malukan dia, besides aku selalu cuba rapat dgn family dia. Tapi lastly, nothing happen. Tapi kau pun boleh fikir kan? bukan semua yg kita nak, kita akan dapat. Sama juga macam cinta ni. apa yang kita nak, tak semestinya baik untuk kita. Allah bagi apa yg kita perlu, bukan ape yg kita nak. Allah dah bagi aku peluang kenal hati dia pun aku dah gembira. Kalau dia bukan untuk aku, aku cuba terima and keep moves on life aku. Takda sebab aku nak calarkan hati aku lagi. Kalau ada yg sudi ambil berat dan terima aku serta bimbing aku ke arah yg benar, aku takkan sia kan. Aku harap kau pun macamtu. Masing2 dah ada life sendiri. Dia pun mungkin dah bahagia sekarang ni. Aku? . Mungkin aku bukan orang yg layak berdampingan dengan dia. Ada lagi ke nilai sayang tu kalau aku sayang dia sekarang ni pun? aku rasa tak. Sukar beb. lagi2 hati kaca cam aku ni nak terima realiti ni. Tapi lama2 insyaAllah akan okay bila aku rasa aku dah jumpa mr. right aku ;p ..hahaha...tapi tah bila. Kalau ada, ada lah...
kalau dia still perlukan aku dan aku memang dijadikan sebagai pelengkap tulang rusuk kiri dia yg hilang, dia pasti akan cari aku balik dan jadikan aku wife dia. If not, orang bertuah selepas dia ni lah agaknye ;p ...hahaha...selepas-selepas-selepas ke..mana aku tau...hahaha... yg paling penting, aku tanak beharap sangat. Hati orang lain2 kan? aku selalu berharap yg gaji aku cepat keluar je..hihi..sebab aku tahu, gaji tu tetap akan keluar dan tak menghampakan aku.



#kadang2 aku terasa nak tahu apa dalam fikiran dia sekarang  -pasal aku. hahaha.. kalaulah aku ada ilmu hebat.........aku baca semua yg ada kat fikiran org, termasuk kau!...haha...;p''






Gadis tekan butang 'send'.





1 comment:

syafiqakarim said...

dengan yakin aku kata kan ex aku
masih menagih cinta dari aku !

bravo.haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...